Sample Page
Sample Page
“Călătoria mea culinară: De la Muzica la Chef al Restaurantul Pizzerie Roberto.”
Am calatorit o mare parte din viata mea ca muzician fara sa ma gandesc in acele vremuri ca la un moment dat muzica se va imbina cu arta culinara. Si uite ca a venit timpul sa deschid o afacere dupa alte cateva, care sa imbine cele doua placeri ale mele si anume muzica si bucataria.
Au trecut 15 ani de cand fac acest lucru si este mai mult de cat mi-am imaginat ca voi realiza in viata aceasta. Adevarul este ca nu mi-am dorit lucruri si idealuri de neatins. Conceptia mea a fost (step by step). Cate un pic, cate un pic …. Si iata-ma aici.
Istoria restaurantului:
Suntem la al trei-lea restaurant pe care l-am deschis de-a lungul a 15 ani. Primul restaurant s-a numit Magic pentru ca se potrivea cu numele. Facusem ceva magic acolo, tinand cont ca l-am inaugurat in 2008 in plina criza economica.
Din pacate asociatii mei nu au fost magici. Au fost niste oameni mici cum imi place mie sa spun celor ca ei, Oameni fara credinta in Dumnezeu, simpli excroci.
Asa ca m-am retras din acea afacere nefericita si am deschis cel de al doi-lea restaurant, de aceasta data singur alaturi de familia mea. Sotia mea Lavinia (Chef Lavinia care ascundea un talent si cunostinte nebanuite de mine in bucatarie la acea vreme.), baietelul nostru Erwin si 4 angajati pe care ii consideram parte din familia mea.
L-am numit Roberto, dupa numele baietelului nostru si al meu. Adevarat ca am mai adaugat un O la final pentru rezonanta :). Si pentru ca multa lume ma intreaba, sunt roman nu italian si sunt nascut in Ploiesti unde ma aflu si in acest moment.
Asa dar ca avand o chirie mare, angajatii, colapsul financiar in care se gasea lumea in perioada respectiva, dupa trei ani am hotarat sa cumparam o locatie care la prima vedere nu promitea foarte mult dar cu multa munca, pasiune si dorinta de a transforma aces loc in ACASA
Bucătăria mea și semnătura culinară
Bucătăria tradițională românească este o comoară culinară care îmbină gusturi autentice, ingrediente locale și o bogată istorie. Iată câteva aspecte relevante:
- Bucătăria românească are rădăcini adânci în tradiția locală și în influențele culturale ale popoarelor care au trecut prin aceste meleaguri de-a lungul timpului.
- Mâncărurile tradiționale sunt o combinație de ingrediente simple, dar pline de savoare.
Produse noastre și preparatele noastre specifice:
- Sarmale: Frunze de varză sau viță de vie umplute cu amestec de carne și orez, fierte lent pentru a dezvolta aromele.
- Mămăligă: Un fel de mămăligă din porumb, servită cu brânză, smântână sau carne.
- Ciorbe și Borș: Ciorba de burtă, ciorba de perișoare sau borșul de pește sunt preparate tradiționale apreciate.
- Mititei: Chiftele de carne mărunțită, condimentate și grătar.
Ingrediente Locale și Sezoniere:
- Bucătăria românească se bazează pe ingrediente proaspete, de sezon, cum ar fi legumele, fructele, carne de porc, păsări și pește.
- Murăturile, castraveții, ardeii iuți și zacusca sunt parte integrantă a mesei tradiționale.
Deserturi și Dulciuri:
- Cozonac: Pâine dulce cu nucă și stafide, pregătită în special de sărbători.
- Plăcinte: Plăcinta cu mere, dovleac sau brânză este o delicatesă tradițională.
Bucătăria Restaurantelor Românești:
- Restaurantele românești își aduc omagiul bucătăriei tradiționale prin reinterpretarea unor rețete clasice.
Meniul restaurantului nostru:
- Prezintă câteva dintre cele mai populare feluri de mâncare de pe meniu. Poți vorbi despre pizza, paste, antreuri și deserturi.
- Dacă există vreo rețetă secretă sau un fel de mâncare special creat de tine, împărtășește-o cu publicul.
Finalul prezentării:
- Show learn more suggestions
Designul prezentării:
- Folosește imagini relevante, fonturi ușor de citit și culori care se potrivesc cu tema restaurantului.
- Nu uita să adaugi logo-ul restaurantului pentru un aspect profesional.